Ultrazpracovaní lidé
Detailní popis produktu
Ultrazpracovaní lidé
Chris Van Tulleken
Proč nemůžeme přestat jíst věci, které nejsou jídlo, a co s tím?
Víte, co vlastně jíte a čím krmíte své děti? Vydejte se na fascinující, ale zároveň děsivou cestu do světa ultrazpracovaných potravin. S pomocí vědeckých poznatků odhalíte, co skutečně konzumujete a proč moderní strava místo zdraví a rovnováhy vede k chronickým nemocem, duševním poruchám a závislostem.
Chris van Tulleken ve své knize nejen že odhaluje překvapivé složení běžných potravin, ale také znepokojivé výrobní procesy a rafinované marketingové taktiky, které nás nutí opakovaně sahat po těchto chemických „dobrotách“. Přesto s tím nemusíte být smířeni. Autor, který si experimentálně zkusil měsíc jíst stejně špatně jako typický britský teenager, ukazuje, jak úspěšně bojovat se závislostí na těchto „ne-jídlech“ a jak převzít kontrolu nad tím, co jíme.
V knize se mimo jiné dozvíte, jak průmyslové zpracování potravin dramaticky snižuje obsah mikroživin, což vede k podvýživě i obezitě současně. Naučíte se, jak nízkokalorické produkty podporují přejídání, i když neobsahují cukr. Zjistíte, že nezdravá strava je celosvětově spojena s více úmrtími než kouření. Kniha také odhaluje, jak jsou některé průmyslové potraviny cíleně navržené, aby se staly návykovými. A nakonec vám ukáže, jak rozvíjet schopnost rozhodovat se při výběru zdravějších potravin.
Tato kniha navždy změní váš pohled na to, co máte na talíři.
Brožovaná vazba, 408 stran
Vydal: Jan Melvil Publishing, ISBN: 978–80–7555–216–7