Kvásková kuchařka
Detailní popis produktu
Kvásková kuchařka
Jana Berková
Chleba, pečivo, sladkosti, vaření, pečení a vaření s vlastním kváskem
Kvásek je zázrak. Tento první díl kváskových kuchařek Vám poradí, jak si tohoto báječného pomocníka do kuchyně pořídit. Najdete zde potřebné informace, snadné recepty převážně s lepkem a inspirativní fotografie k nekonečným možnostem použití kvásku. Dovolte si zažít příjemnou vůni a křupavost právě upečeného chleba, uvařte si pravou kulajdu nebo kváskovou pomazánku. Žijte s kváskem zdravě a hravě.
Podrobný úvod o kvásku a zadělání kváskového lepkového těsta.
Informace o pomůckách, moukách a surovinách k pečení.
Celkem 65 základních receptů na pečení, vaření i smažení z kvásku. Z toho je 23 receptů na chleba, 8 na slané a 20 na sladké pečivo, 14 receptů na další pokrmy, přílohy a hlavní jídla. Další tipy Vás budou inspirovat k obměnám receptů. Najdete zde tradiční kváskové recepty, kvasnicové a z prášku do pečiva, předělané na kváskové, české i zahraniční a nejvíce úplně nových autorčiných.
Všechny recepty jsou znázorněny na fotografiích, které lákají k Vašemu vyzkoušení.
Autorka Jana Berková je olomoucká profesionální specialistka na kvásek a tvoření s ním. Přednáší, vede kurzy, vystupuje v médiích a propaguje po celé ČR pečení a vaření z kvásku. Je zastánkyní ekologického života, selského rozumu a kvalitní práce.
Měkká vazba, 132 stran
Vydala: Jana Berková, ISBN: 978-80-906301-0-9